Kan ordfører Kjell-Børge Freiberg som folkets øverste representant i i Hadsel kommune tillate seg å si nei til det tradisjonelle nyttårsintervjuet i Bladet Vesterålen? Kurt Jenssen i Hadsel Senterparti stiller nå dette spørsmålet.

Et leserinnlegg fra Knut Jenssen står å lese i dagens utgave av Vesteraalens Avis, og er gjengitt under.

Vi kan ikke forstå påstanden om at ordføreren driver med ”pressesensur”, fordi Bladet Vesterålen fortsatt skriver det de måtte ønske – og på den måten står helt fritt redaksjonelt.

Kurt Jenssen i Hadsel Senterparti har likevel et viktig poeng han bringer til torgs i denne saken, nemlig at den øverste folkevalgte velger å droppe nyttårsintervjuet i år. Visstnok fordi ordføreren etter sitt eget forgodtbefinnende velger å bryte en årelang tradisjon i kommunens forhold til lokalpressen.

Nå er det ikke slik at alle tradisjoner skal holdes til evighet for enhver pris, men i denne saken har ordfører Kjell-Børge Freiberg trådt feil. Og han har en mulighet til å rette på det, dersom Bladet Vesterålen fortsatt er like interessert.

Tar vi ikke helt feil vil Bladet Vesterålen, som har de største redaksjonelle ressursene i Vesterålen-regionen, nå ha enda bedre grunner til å følge med på ordførerens tidligere og kommende aktiviteter.

Hvorfor ikke sende varaordfører Inger Hope på dette intervjuet, Kjell-Børge Freiberg, dersom du synes det er så leit å møte en av Bladet Vesterålens journalister. Det er vel derfor du har en varaordfører, er det ikke?

Her er Knut Jenssens innlegg i Vesteraalens Avis ordrett gjengitt:

”Pressesensur i Hadsel kommune
En årevis happening er nyttårsintervjuene med Vesterålens ordførere i Bladet Vesterålen. Nyttårsintervjuet i år med Hadsels ordfører Kjell-Børge Freiberg ut- gikk, angivelig fordi han var sur på grunn av negativ fremstilling i avisen.

Hadsel kommunestyre har ikke innført noen form for pressesensur og i den forbindelse synes det utrolig leit at ordfører, som er den fremste tillitsvalgte i det politiske Hadsel, går til det skrittet at han boikotter en lokalavis.

Det er et meget dårlig tegn til omverdenen hvis vi ikke ønsker full åpenhet om de politiske prosessene i Hadsel kommune.

Enhver politiker må finne seg i at det stilles spørsmålstegn ved de politiske prosesser. Det er selvsagt også full mulighet til å kommentere de eventuelle påstander som fremsettes i pressen. Hadsel Senterparti ønsker ikke å boikotte lokalpressen.

KURT JENSSEN HADSEL SENTERPARTI”

(bilder av Kjell-Børge Freiberg er lånt fra hans Facebook-side, og viser ordføreren under et intervju med NRK på Blindern i Oslo i 2013)

Forrige artikkelEr Melbu landets mest attraktive sted?
Neste artikkelBygger fisketråler for turister