Cecilie myrseth tar over som ny fiskeri- og havminister etter Bjørnar Skjæran, og skal ha fokus på fremtidsrettet fiskeri- og havpolitikk.

I en kunngjøring fra Nærings- og fiskeridepartementet 16. oktober 2023, bekreftes det at Cecilie Myrseth fra Arbeiderpartiet (Ap) har blitt utnevnt som ny fiskeri- og havminister. Dette følger etter at Kongen i dag ga den tidligere fiskeri- og havministeren, Bjørnar Selnes Skjæran, avskjed i nåde.

Ansvarsområder og visjon

Cecilie Myrseth vil nå ta på seg ansvaret for å implementere regjeringens politikk knyttet til felt som fiskeri, havbruk, maritim politikk, kystutvikling, skipsfart, samt forskning og utvikling. Målet for departementet er å forme en fremtidsrettet nærings- og havpolitikk som vil være gunstig for Norges langvarige interesser.

Støttende politisk ledelse

For å bistå Myrseth i hennes nye rolle som minister, vil hun ha støtte fra den øvrige politiske ledelsen: Statssekretær Vidar Ulriksen, Statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen og politisk rådgiver Nicklas Simonsen. Disse vil sammen arbeide for å sikre en effektiv og målrettet utførelse av departementets visjon og målsettinger.

Forrige artikkelTatt med 2,4 kilo amfetamin i bilen
Neste artikkelTrusler skygger over Andøyas nye romhavn