Branntomta etter den tragiske brannen i Chr. Frederiksens gate 10 på Melbu i fjor høst graves nå ut og tømmes for alle bygningsrester. Se bildespill og video.

Maskinentreprenøren Schjelderup Maskin AS på Melbu startet mandag formiddag arbeidet med å fjerne de siste restene i branntomta, etter at politiet ikke lenger anser det som nødvendig å holde området avsperret lenger.

Forbipasserende kunne se at det gamle sikringsgjerdet ble skiftet ut, samtidig som ansatte hos maskinentreprenøren forberedte fullstendig utgraving av de siste restene etter den tragiske brannen som startet tidlig om morgenen lørdag 18. oktober 2014.

(saken fortsetter under videoen, se bildespill nederst på siden)

 

Heldigvis var det ingen hjemme i andreetasjen hvor driveren av Nr 10 hadde sin bopel. Det ble raskt klart at bygget ble totalskadd i brannen, hvor et av de gamle signalbyggene på Melbu gikk tapt.

Politiet fant aldri noen brannårsak, men man antar at brannen startet ved det elektriske inntaket i kjelleretasjen. Bygget ble av sikkerhetsmessige årsaker jevna med jorda allerede den 22. oktober 2014. På grunn av at brannens styrke ødela alt materiale i kjelleren, tok etterforskningen lengre tid enn antatt. Eieren sa tidlig at bygget skulle reises på nytt igjen.

[metaslider id=2929]

Forrige artikkelÅpen kafé i gamle bakerigården på Melbu
Neste artikkelBakeriet er det nye treffstedet på Melbu