Torsdag formiddag ved 11.15-tiden gikk politiets branntekniker ned i branntomta etter brannen i Chr. Frederiksens gate 10 på Melbu.

Som vi skrev fredag 24. oktober, ville politiets branntekniker tidligst undersøke branntomta i dag. I tillegg til brannteknikeren, var det lokale politifolk, brannmannskap fra Sortland og maskinfører fra TT Maskin på åstedet.

Politiet har ikke opplyst hvor mye tid de vil bruke i branntomta, men allerede torsdag formiddag så det ut til at det gjensto noe arbeid før brannteknikeren fra politiet kunne gå inn til brannens arnested.

Først måtte mannskaper fra TT Maskin ved hjelp av gravemaskin fjerne restene av gulvet mellom kjelleren og første etasje, rett og slett fordi det var farlig for mannskapene å bevege seg innover mot brannens arnested.

Det er usikkert hvor lang tid politiets branntekniker vil bruke på undersøkelsene, men det er ventet at dagen vil gå med til undersøkelsene.

2014-10-nr-10-branntekniker-branntomta-IMG_0849-660-440
Politiets branntekniker er på branntomta på Melbu torsdag formiddag.
2014-10-nr-10-branntekniker-branntomta-IMG_0855-660-440
Gulvet mellom kjelleren og førsteetasjen måtte fjernes før politiets branntekniker kunne nærme seg brannens arenested på en sikker måte.
2014-10-nr-10-branntekniker-branntomta-IMG_0854-660-440
Lokalt politi, brannmannskaper fra Sortland og folk fra TT Maskin assisterte politiets branntekniker torsdag formiddag.

Les mer: Undersøker branntomta tidligst neste uke

Forrige artikkelNyskolen strekker seg i høyden (video)
Neste artikkelPolitiet: Foreløpig ingen åpenbar brannårsak