Innehaveren av kafé og pub Nr 10 i Chr. Frederiksens gate nr 10 på Melbu, Vivian Aas, kommer ikke til å gjenreise den ærverdige bygningen fra begynnelsen av 1900-tallet.

Chr. Frederiksens gate 10 ble totalskatt i brann høsten 2014. Innhaver Vivian Aas sa til Bladet Vesterålen like etter brannen at hun ville reise bygget igjen. De siste månedene har det vært en offentlig kjent hemmelighet og snakkis på Melbu om at Nr 10 ikke blir bygget opp i sin tidligere form. Og i fredagens utgave av Bladet Vesterålen sprekker den gamle snakkisen på Melbu

Bygger på Haugneset
Ubekreftede meldinger kan fortelle at den tidligere innehaveren av Nr 10 har investert i boligtomt på Haugneset vest for Melbu sentrum, i boligområdet som Kjell Åge Andreassen bygger ut sør og sørvest for gravlunden på Haug. Området har flott utsikt flere retninger, blant annet mot Hersandvollan – Melbus mer eller mindre kjente badeplass.

Videregående skole
Vivian Aas har gjennom sitt selskap Røa AS siden brannen i Nr 10 fått et større kantineoppdrag ved Hadsel videregående skole, og driver i tillegg med catering og servering ved anledninger i blant annet Melbu samfunnshus og Arbeideren.

Uklar framtid
Den nå planerte grusplassen i Chr. Frederiksens gate 10 lyser nå av tomhet og kulturødsling gjennom tapet av det gamle trehuset. Om hvorvidt tomta selges videre til andre og hva som eventuelt skal bygge i framtida, er foreløpig fullstendige åpne spørsmål. Det er imidlertid utvilsomt et svært stort kulturelt tap for Melbus arkitektur og gateløpet i Chr. Frederiksens gate når eieren nå har bestemt seg for å la tomta ligge brakk.

Forrige artikkelFolk blir friske av Hadselfjordtunellen
Neste artikkelKan tape 1,5 millioner på vern av Rødskolen