Etter at Melbus kafétilbud i løpet av få måneder ble rasert i brann og nedleggelser, framstår bakeriet på Mlebu som det nye treffstedet.

Når det er sagt, så er det mange som i årtier har brukt Stein Magnussens Bakeri i Idrettsveien til å løse verdensproblemer både morgen og lunsj, men nå ser det ut til at det har blitt enda flere bakerikunder på Melbu.

Mandag var det fortsatt stoler igjen, men utenfor var det nesten ikke parkeringsplasser igjen. Det er tydelig at mange på stedet av ulike grunner legger kafébesøket til bakeriet.

Mange synes det var trist at Nr 10, kafeen i Chr. Frederiksens gate 10, brant ble totalskadd i brann i oktober 2014. Brando/Sult la tidligere på høsten inn årene. Deretter kom eier av bygningen til tidligere Ylajali, Rose Hemmingsen, på banen og åpnet under nytt navn: Embla Kafé.

Nå er imidlertid Embla Kafé til salgs, både konseptet og bygningen. Åpningstidene på Embla Kafé har vært varierende, ofte fra dag til dag, og har vært vanskelig å forholde seg til for kafébesøkende.

Bakeriet på Melbu har åpent fra åtte om morgenen, men stenger allerede 14.30. Bakeriet har ingen planer om utvide åpningstidene, i hvert fall ikke med det første – slik vi forstår det.

Mange på Melbu håper at Vivian Aas, innehaver av Nr 10, skal bygge opp igjen Chr. Frederiksen gate 10 – slik at stedet igjen får et skikkelig kafétilbud i Melbu-alleen. Foreløpig er det lite nytt fra den kanten, bortsett fra at eieren tidligere har sagt at bygget skal gjenreises. Når det skal skje, er foreløpig ikke kjent.

Forrige artikkelBranntomta på Melbu graves ut og tømmes
Neste artikkelBygging av nyskolen på Melbu er i god rute