Byggingen av den nye barne- og ungdomsskolen på Melbu er i rute, både når det gjelder framdrift i bygginga og økonomien i prosjektet.

Fagleder i plan- og miljøavdelingen i Hadsel kommune, Bjørn Atle Nilsen, forteller at Melbu skole er i rute når det gjelder framdrifta i byggeprosessen. Faglederen opplyser også at skolen er i rute når det gjelder budsjettet. Han kan tilfreds også melde at neste store milepel i byggingen av Melbu skole er at bygget skal være reist og tett innen midten av juni. Det gjelder fløyene A og C.

Melbu skole har cirka 350 elever fra første til tiende klasse, med to parallellklasser på de fleste trinnene. Både elever og lærere ser nå fram til nytt skolebygg. Skolen har et flerkulturelt miljø med elever fra Asia, Afrika og Europa, knyttet til mottakssentralen for asylsøkere på stedet, med cirka 70 elever.

Skolen fikk to nye bygg våren 2003, en fløy av skolen med syv klasserom for ungdomstrinnene og annen undervisning. Denne delen av skolen har grupperom, flere kjøkkenkroker og fine garderobeforhold. Det andre bygget inneholder bibliotek, musikkrom med øvingsrom, mediatek, lesesal og arbeidsplasser for lærerne.

Utbyggingen i 2003 ga skolen bedre romkapasitet, men mange elever må bruke de gamle tyskerbrakkene nord for skolen, til blant annet tegning og tekstilforming. Hadsel kommune bygger ny skole som skal være ferdig første kvartal 2016 og koster om lag 100 millioner kroner.

Forrige artikkelBakeriet er det nye treffstedet på Melbu
Neste artikkelMIL får uventet skryt etter skirenn på Melbu