Partiet Venstre ønsker å beholde Andøya flystasjon og kystvaktbasen på Sortland. Venstre vil generelt arbeide for en styrking av Hæren i Nord-Norge.

Det melder Bladet Vesterålen med henvisning til Venstres forslag til landtidsplan for forsvaret.

Der går det fram at Venstre ønsker å videreføre den maritime luftovervåkinga på Andøya flystasjon. P3 Orion beholdes og driftes fra Andøya, mener Venstre.

Samtidig mener de at Evenes flyplass beholdes som base for det nye kampflyene F35. De vil imidlertid utsette utbyggingen på Evenes inntil videre.

I følge avisen vil Venstre også beholde Kystvakta på Sortland.

– Venstre vil bruke like mye penger på Forsvaret de neste 20 årene som det regjeringen legger opp til, men vi vil prioritere å styrke hæren og heimevernet de nærmeste årene. Ved å endre sammensetningen av investeringene regjeringen foreslår, og fase inn nytt materiell som de nye jagerflyene (F-35) over noe lengre tid, kan vi gjennomføre en styrking av landmakten uten å vente på utredningene regjeringer foreslår, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Venstre vil arbeide for en styrking av Hæren, spesielt i Nord-Norge. Dette vil omfatte planlagte investeringer, helikopterkapasitet og en reetablering av den tilstedeværelse som tidligere var i Finnmark, samt luftvern og artilleri. Vi vil arbeide for etablering av et mer slagkraftig Heimevern, og en større hærreserve som kan bidra til dybde og utholdenhet i forsvaret av våre egne landarealer. I tillegg mener vi det er nødvendig å styrke det mobile nærforsvaret av kysten, og vi går derfor inn for å beholde Kystjegerkommandoen og Sjøheimevernet, heter det fra partiet.

KILDEVenstre, Forsvaret
Forrige artikkelUtforkjøring ved Ekren øst for Melbu
Neste artikkelKirkestua på Melbu snart ferdig bygget