Høyres ordførerkandidat i Hadsel, Line Vibe, mener at det er en grunn til at statsminister Erna Solberg kom til Melbu for å slippe nyheten om utredning av Hadselfjordtunellen.

Hun mener at det ikke var geologiske problemer eller tekniske årsaker som stoppet bygging av Hadselfjordtunellen forrige gang. Regjeringens utspill på Melbu om bygging av Hadselfjordtunellen, er forpliktende.

– Statsministeren kommer ikke til Melbu og sier dette uten at det følges opp, sier Line Vibe til Bladet Vesterålen.

– Det er kun politisk vilje som trengs for å få realisert Hadselfjordtunellen, sier Line Vibe til Bladet Vesterålen, og er godt fornøyd med at statsminister Erna Solberg lørdag kunne avsløre at første ledd i tunellbyggingen, en såkalt konseptutvalgutredning, skal være ferdig senest neste sommer.

– Fra mitt og Høyres ståsted er dette en fantastisk nyhet. Dette er det viktigste samferdselsprosjektet i Lofoten og Vesterålen etter E10. Vi vet at det tar tid å realisere slike store prosjekter, men det som er kommet nå er starten. Så må det komme nye prosesser for å komme helt i mål, sier Vibe til Bladet Vesterålen onsdag.

Og hun gir ros til Hadsels ordfører, Kjell-Børge Freiberg, som hun mener er den som har blåst liv i denne saken de siste årene. Hun mener at Hadselfjordtunellen vil ha positiv synergieffekter. Tunellen gir rom for ringvirkninger for offentlig forvaltning, sykehus, turisme og næringslivet generelt, mener hun.

Forrige artikkelKirsten Flagstad tilbake i stuene på Melbu
Neste artikkelPolitiker overrasket over tunell-pessimister