28 framtidige reiselivsaktører søkte om plass ved Lofoten reiselivsfagskole i Svolvær da søknadsfristen gikk ut.
– Vi gir et unikt tilbud til de som ønsker høyere yrkesfaglig utdanning og ikke et akademisk utdanningsløp, sier studierektor Unni Myklevoll.
Til søknadsfristen var det kommet inn 28 søkere til heltidstudiet i Svolvær. Studierektoren kan fortelle om mange spennende søkere og kandidater med svært variert bakgrunn.
– Vi får gode score fra studentene på våre kvalitetsmålinger. Og det er mange spennende jobber tilgjengelige for disse kandidatene når de er ferdige, forteller Myklevoll.
For de som ønsker å starte eget innen reiseliv viser studiet seg å være spesielt nyttig. De starter året med å ha forretnings-modellering og rammene for en forretningsplan på plass, og avslutter studieåret med å ha markedsplanen ferdig.
– Den personlige utviklingen studentene opplever gjennom studiet er svært verdifull. Tryggheten, som kunnskapen og ferdighetene vi gir dem, betyr mye når de skal ut og gi gjestene «verdens beste opplevelser» i Nordland – eller andre steder, sier en entusiastisk studierektor. Studiet ved Lofoten reiselivfagskole starter den 21. august.
Rom for flere
– Etter at det formelle opptaket er kjørt i midten av mai og folk har meldt tilbake, vet vi hvor mange restplasser som er disponible. Søknader sendes fremover direkte til skolen. Opptak blir da etter «først-til-mølla-prinsippet», forteller Myklevoll.
Samler fagskolene
Etter at Stortinget nylig vedtok fagskolemeldingen kan skolen fra nå tilby yrkesfaglig høyere utdanning. Utdanningen gir også studiepoeng. Tilbakevirkende kraft for studiepoeng diskuteres også, forteller Myklevoll.
Nordland fylkeskommune samordner nå alle fagskolene i fylket, Nordland fagskole, også Lofoten reiselivfagskole.
– Dette er en organisatorisk styrking, som vil ha ytterligere positiv effekt for oss, sier Myklevoll.