Flere leteområder bør gjøres tilgjengelig i nord, og det bør skje nå, mener professor som peker på Lofoten og Vesterålen.

Det er professor ved Bedriftsøkonomisk institutt, Torger Reve, som er bekymret for alle prosjektene som nå utsettes i oljenæringen, skriver nettstedet Sysla.

– Tilgang på flere innovasjonsdrevne prosjekter er nøkkelen for å få til omstillingen som oljenæringen nå står overfor. Oljeselskapene kan ikke utsette alt. Det er kortsiktig tankegang. Hvis selskapene ikke finner prosjektene lønnsomme må samfunnet finne dem lønnsomme, sier Torger Reve til Sysla.

Professor Torger Reve frykter at motoren i norsk oljeindustri stopper opp dersom det ikke åpnes opp for flere leteområder.

– Dette kan være et argument for å åpne opp nye leteområder på sokkelen nå. Også Lofoten, Vesterålen og Senja, så sant det skjer på en bærekraftig måte, mener Reve.

Han er dermed på linje med Statoil-sjef Eldar Sætre som mener at oljeaktiviteten vil falle mye etter 2025 uten å åpne for leteaktivitet i på ny felter.

Forrige artikkelAmatørmessig stenging av Torghatten
Neste artikkelPengedryss over Sommer-Melbu