Politiet har løslatt tre personer på Melbu etter håndgemeng etter julebordet til Norway Seafoods på lokalet «Arbeideren» natt til søndag.

NRK melder at de tre personene som ble pågrepet og siktet i forbindelse med at en mann døde etter et julebord på Melbu nå er løslatt. Det bekrefter politiadvokat Mona Madsen ved Midtre Hålogaland politikammer overfor NRK.

– Vi har besluttet å løslate de tre siktede i saken fordi vi mener at det ikke foreligger fare for bevisforspillelse. Vi har avhørt de tre og har også avhørt de vitnene som var til stede, sier Madsen til NRK.

Politiispektøren ønsker søndag kveld av hensyn til etterforskningen ikke å gi noen detaljer fra avhørene. Politiet mener at de nå har et brukbart bilde av det faktiske hendeslsesforløpet. I følge politiet har ingen av de tre siktede erkjent noen straffeskyld etter dødsfallet. Det er gjort tekniske undersåkelser på stedet søndag. De tre siktede er ikke tidligere kjenninger av politiet. Til sammen skal det være gjort totalt syv avhør i denne saken.

De tre mennene fra Melbu har nå fått Ola Øraker fra Melbu som advokat. Han har ennå ikke vært i kontakt med sine klienter og ønsker derfor ikke å uttale seg til VG nå.

Ved 02.45 natt til søndag fikk politiet melding om at julebordet ønsket å få fjernet en beruset mann i 40-årene som hadde forsøkt å komme seg inn i lokaket. Da politiet kom fram til stedet ved 03:30-tiden var mannen livløs. Det ble gjort opplivingsforsøk, men det lyktes ikke. Den døde mannen skal obduseres i Tromsø for å fastslå dødsårsaken.

Les mer:

 

 

Forrige artikkel– Svært tragisk episode, sier fabrikksjefen
Neste artikkelShell på Melbu klar for det meste av vintervær