De siktede gjorde det de måtte for å få kontroll over situasjonen knyttet til julebord-dødsfallet på Melbu. Ingen av de siktede kan svare for dødsfallet.

Det skriver Bladet Vesterålen i dagens avisutgave, og siterer statsadvokaten i Nordland, Geir Forneboe, i et idetaljert intervju.

Obduksjonsrapport
Foruten en grundig beskrivelse av hendelsesforløpet, omtales også obduksjonsrapporten.

– Det framgår av obduksjonsrapporten at han hadde hatt et infarkt tidligere. Høy alkoholpåvirkning, stresset situasjon og det at han var bundet på gulvet kan hatt påvirkning på utfallet, sier statsadvokat Geir Forneboe til avisen.

– Etter vår vurdering kan ikke noen av de som har vært siktet, svare for det, understreker statsadvokaten overfor avisen.

– Vi har lagt til grunn at det var et håndgemeng der avdøde opptrådte svært truende og til dels var voldelig. Konklusjonen er at de var berettiget til å gjøre det de måtte, sier statsadvokat Geir Forneboe til Bladet Vesterålen.

Avdøde tok halsgrep
Statsadvokaten trekker også fram opplysninger i en vitneforklaring for forteller at avdøde blant annet tok halsgrep på en tilstedeværende rett i forkant av hendelsen.

– Det de siktede gjorde, kunne de gjøre for å få kontroll over situasjonen, slår statsadvokaten fast overfor avisen.

– Avdøde ble påført et kutt i en finger, antagelig da de falt over et bord med glass på. Det var ingen forsettlig påført skade. Det er også lagt til grunn at det ikke ble utført mer maktbruk enn det som var nødvendig for å få kontroll og få vedkommende ned i gulvet, sier statsadvokaten, og legger til at det ikke er grunnlag for å si at vedkommende ble skadet forsettlig.

Forrige artikkelJulebord-dødsfallet på Melbu påklages
Neste artikkelLensmannen: Tidligere siktede fikk trusler