– Mistanken er noe svekket siden den foreløpige obduksjonsrapporten ikke er entydig med tanke på dødsårsak, sier politiadvokat Kay Rønning-Nyvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Det skriver VG, som i dag bringer flere detaljer fra basketaket med den ubudne gjesten som ankom julebordet på lokalet «Arbeideren» på Melbu natt til søndag – etter at julebordet var ferdig og det bare var syv personer igjen på stedet.

I følge VG ble den ubudne gjesten, etter et basketak med de tre siktede, bundet på hender og føtter. I påvente av at politiet skulle ankomme oppdaget de at han var livløs.  Det er politiadvokat Kay Rønning-Nyvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt som bekrefter dette overfor VG.

– Den avdøde var aggressiv og utagerende. Det oppsto et basketak mellom han og de tre siktede, og de falt over et bord og ned på gulvet. Da de tre siktede fikk kontroll over mannen, bandt de ham på hender og føtter. Han ble liggende slik mens de ventet på politiet. Det går en stund og det blir oppdaget at avdøde ikke pustet, forteller Rønning-Nyvold til VG.

– De siktede startet umiddelbart gjenopplivning, og holdt på med det til politiet kom til stedet. Ambulanse kom omtrent samtidig, opplyser Rønning-Nyvold.

I følge politiloggen ankom politipatruljene klokka 03.25 og 03.30, som er henholdsvis 40 og 45 minutter etter den første meldingen til politiet.

Bladet Vesterålen skriver at siktelsen mot de tre må opprettholdes inntil den endelige obduksjonsrapporten etter dødsfallet er ferdig, alt i følge politiadvokat Kay Rønning-Nyvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

– Når den foreløpige obduksjonsrapporten ikke er entydig, ligger det i det at det også kan være en naturlig dødsårsak, opplyser han til Bladet Vesterålen.

Politiadvokaten opplyser videre at politiet har fått kartlagt mer av hendelsesforløpet.

– Avdøde var innom flere ganger, litt ut og inn mens julebordet pågikk. Utpå natta var han utagerende og aggressiv, sier politiadvokaten, som også opplyser at de tekniske undersøkelsene på åstedet er avsluttet.

Etter samråd med de pårørende har politiet frigitt navnet på mannen som døde på Arbeideren natt til søndag. Det var den 40 år gamle Kenneth André Nilsen fra Gulstad på Melbu som omkom.

Forrige artikkelEr du klar for årets julematiné på Melbu?
Neste artikkelMelbuværing blir sjef hos Bergs i Svolvær