Mens de andre ungene sover ut etter nattas spilleseanse, var det noen morgenfugler som søndag tok en tur i skogen for å tenke noen tanker på Melbu .

[metaslider id=6354]

Vi møter Siri Johnsen ved den nye bålplassen i Melbuparken rett ved Melbo hovedgård søndag formiddag rett etter klokka ti. Hun går fra gruppe til gruppe med ungdommer for å få i gang tankene hos de unge. En håndfull voksne har ansvaret for om lag to håndfuller med ungdommer. Dette er ikke et massearrangement.

Det er stille i skogen, det er ro. Ungdommene har fått noen inntrykk fra de voksne. Og så skal de spille videre på det. Noen smiler, noen tenker mer alvorlig og noen følger med på det som blir sagt.

Etter hvert tar Kristine Hognerud Træland over og skal lede en seanse på om lag en time. Ungdommene er spente. Det ryker fra bålet, vi må videre og bare de som var til stede kjenner tankene som ble delt.

Kristine er de unges filosof. Hun har bodd utendørs og forteller om utfordringene hun har overvunnet i naturen. Og det er naturen hun snakker om, og friluftslivets år. Hva er fri-luft? Spørsmålene er mange. Noen av dem henger i trærne.

Hvis bilder kunne tenke? Vi lar tankene spinne videre på bildene vi plukket med oss fra skogen, et sted på Hadseløya, inni en skog  – der de unge tenker nye tanker,på Melbu.

 

Forrige artikkelInst inni en fjord, under et høgt fjell
Neste artikkelStor fotoserie fra Sommer-Melbu