At Alf Westerlund ble årets æresborger av Melbu i 2015 bør være kjent nå. Her kan du også få med deg begrunnelsen for tildelingen, lest opp av Ellinor Dyveke Jenssen på vegne av lokalutvalget på Melbu under åpningen av årets Sommer-Melbu.

«Inst inni en fjord, under et høgt fjell, en mørk og stormfull aften, vart et lite guttebarn født. Nu veit æ nu ikkje nokka om verken vêr eller vind, men det høres ny kult og spenningsfullt ut. Dettan guttebarnet bodde nu inni dennan fjorden de første åran av sett liv før han kom hit tell solsida av Hadseløya.

Fra ungdom og tell voksen mann fortsatte han livet sett her. Det e en stille og rolig mann, en som på ingen måte riv noen over ende. Han skal gjør ting sjøl og har vanskelig førr å ta imot hjelp. Men å gi hjelp derimot e han frøktelig god på.

Nu e vi jo på dennan sida kjent førr ei god dugnadsånd, æ har en liten mistanke om at det e i lufta her. At man sakte, men sikkert pusta inn dugnadsåndluft og blir «infisert» av dennan lufta, og gjerne ikke klare å stå i mot. Noen har jo et sterkare immunforsvar enn andre, derfor ser vi at der e noen som e mer på dugnad enn andre, akkurat som influensa.

Når det kjæm tel årets åresborger, har den kommet som et snikanes ullteppe, æ har en mistanke om at det er all den friske lufta han har vært utsatt førr etter utallige dunnadstimer opp gjennm åran i Alléen. Det har som sagt vært utallige tima gjennom mange år, sogar e han sett heilt aleina i ivrig luking uansett vêr.

Ja, dokker ska tru det, at å ska reis på ferie med dennan mannen, kan ikke gjøres før det grøvste lukearbeidet e gjort.

Så har vi dettan bassenget vårres, æ veit ikke kan dokker trur, men æ trur at også her va det vesst noen som va meir utsatt førr dugnadslufta enn andre. Ja, førr nokka må det jo vær når du skriv da opp på en 30-40 dugnadstima, og enn opp med 1000. Æ kalla det FRESK LUFT.

Men ka e det som gjør at enkelte menneska legg ned en sånn durabelig innsats? Ønsket om å se at man har det fint rundt sæ, gjeden av å vette at ungan kan kos sæ og lær sæ å svøm, og ikkje minst alt man lær sæ i en sånn prosess e blant de tingan årets æresborger har satt stor pris på.

Sjøl om fruen til tider har luft på om han har trivdes hjemme, har han nok det, men drivet til dugnadsarbeid har vorre større. Og førr dokker som ikke har kjønt kem årets æresborger e, Alf Westerlund, kan du vær så snill å kom opp?

Du e en inspirasjon før mange av oss, og vi sett stor pris på jobben du gjør.

GRATULERER!

Forrige artikkelÅpnet og takket for Sommer-Melbu
Neste artikkelTenker nye tanker i en lun skog på Melbu