Mens nordmenn returnerer til arbeid etter sommerferien og skolestart nærmer seg, rapporterer Widerøe om en svak økning i passasjertall for juli.

Tallene viser en økning på 0,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, med en kabinfaktor på 75 prosent.

Widerøe opplevde en produksjonsøkning på ni prosent i juli sammenlignet med 2022, selv om kabinfaktoren var noe redusert. Den høyere kabinfaktoren i fjor ble delvis tilskrevet streiken i SAS.

Nice populært

De mest populære sommerrutene har vist seg å være Bergen-Nice og Torp-Nice, som økte sammenlignet med fjoråret. Widerøe har valgt å forlenge sommersesongen på Bergen-Firenze-ruten med en ekstra måned, ut september. Storbyruten Bergen-Dublin har også hatt høyest kabinfaktor blant de øvrige rutene.

Tekniske utfordringer

Selv om juli startet med årsbeste på regularitet, ble måneden preget av tekniske feil som førte til redusert regularitet. Uforutsette hendelser som havtåke, birdstrikes og lynnedslag krevde ekstra oppmerksomhet fra teknisk personell.

– Ansatte har stått på til alle døgnets tider og mange har tatt ekstravakter så vi har kunnet sette opp ekstrafly og bistå våre kunder som best vi kan. Vi takker kundene for tålmodigheten som har blitt vist, sier konsernsjef i Widerøe, Stein Nilsen, i en melding.

Et endret bookingmønster har også blitt observert. Gjennom pandemien ble booking gjennomført nærmere avreisedatoen, men nå har trenden snudd. Widerøe ser nå et 20 prosent tidligere bookingmønster for månedene august til desember sammenlignet med fjoråret.

Fremtidsutsikter og oppfordringer

Med forsiktige positive tegn ser Widerøe optimistisk på høstsesongen, men med en viss forsiktighet.

– Vi er ekstra spent på hvordan høsten vil utvikle seg når vi ser at renten fortsetter å gå opp, sier Stein Nilsen.

Widerøe oppfordrer sine kunder til å bestille reiser tidlig for å utnytte de beste prisene, særlig i lys av de rekordmange salgskampanjene som ble lansert i forsommeren.

Forrige artikkelFugleinfluensa får ingen konsekvenser
Neste artikkelRykket ut til trafikkulykke – pasient sendt til sykehus