Ordføreren i Sortland, og mange med, har for bare uker siden dømt flyttingen av byggfrag til Hadsel nord og ned. Nå viser det seg at yrkesfag på Sortland har 70 prosent høyere fravær enn landsgjennomsnittet, på tross av at fravær i videregående på landsbasis er redusert med nærmere 40 prosent.

Det er Vol på Sortland som melder dette, samtidig som nettstedet gjennom en rekke kampanjepregede artikler over en periode har snakket ned Hadsel videregående og snakket opp Sortland videregående.

Vi har så langt nær sagt kun sett vol-artikler som er negativ til at byggfag legges ned på Sortland fra høsten og opprettholdes i Hadsel. Inntil i dag. Nettstedet skriver at fraværet på Sortland videregående skole økte med over to dager i løpet av et år, fra 2015 til 2016.

Etter at de nye fraværsreglene ble innført i fjor høst, er dette redusert til under seks dager, som selvfølgelig er en god forbedring.

Rektor Rune Lødemel ved Sortland videregående skole sier til Vol at skolen likevel har en vei å gå, ettersom fraværet er høyere enn landsgjennomsnittet.

Fordi Sortland videregående skole har høyere fravær enn Hadsel videregående skole, innfører skolen på Sortland egne tiltak for å forbedre forholdene ved skolen. Et strakstiltak er at en ansatt skal jobbe 30 prosent som mentor for elevene. Målet er å gripe inn tidlig for de elevene som sliter med utfordringer.

Studieforberedende i Hadsel videregående skole ligger bedre an enn gjennomsnittet i Nordland og på landsbasis. Mens Sortland sleit med svært høyt fravær, hadde Hadsel bare under tre dager fravær i gjennomsnitt.

 

KILDEvol.no
Forrige artikkelSpennende fiskevann på Hadseløya (interaktivt kart)
Neste artikkelSommer-Melbu gjør det litt vanskelig for seg selv