Nordland politidistrikt har besluttet å henlegge saken der det ble funnet ulovlige kameraer på toaletter ved Hadsel videregående skole på Stokmarknes.

I mars i år ble det oppdaget kameraer på toaletter på Hadsel videregående skole, skjult i røykvarslere. Politiet fikk sikret kameraene, og det ble åpnet full etterforskning. Det har vært gjort åstedsundersøkelser, sporsikring samt kriminalteknisk gjennomgang av kameraene som ble beslaglagt av politiet. Lokalt politi har fått bistand fra Kripos i de undersøkelsene som er blitt gjort, men det har dessverre ikke medført at man har kunnet knytte de aktuelle kameraene til gjerningspersoner, skriver politiet i en pressemelding mandag.

En gjennomgang av kameraene ble gjort, med utgangspunkt i å finne ut om enhetene hadde blitt konfigurert til å koble seg til et WiFi nettverk, eller om noen enheter hadde vært tilkoblet kameraet. I tillegg ble det sjekket om det var noen bilder eller video lagret lokalt på dem.

I undersøkelsene ble ingen relevant informasjon funnet på noen av enhetene, verken om kameraene hadde vært tilkoblet et WiFi nett, eller om det hadde vært enheter koblet opp mot kameraene. Det er ingenting som tyder på at det kameraene har fanget opp er lagret eksternt, sier politiadvokat Eva Kristin Varheimsier i pressemeldingen.

Politiet har ikke hatt noen mistenkte. Saken er nå henlagt, fordi politiet ikke har tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningspersonene. Dersom politiet på et senere tidspunkt får ny informasjon i saken, vil det kunne blir gjort vurderinger om saken skal gjenopptas og etterforskes ytterligere.

Forrige artikkel– Synd at de skyldige ikke blir tatt
Neste artikkelTove Mette Bjørkmo tilbake i fulltid for Arbeiderpartiet