Mandag ble det klart at politiet henlegger saken der videokameraer ble hengt opp på flere handikaptoaletter ved Hadsel videregående skole i Vesterålen.

– Vi skulle selvsagt ha ønsket at saken ble oppklart, sier rektor Inge Holm. Det var på Hadsel videregeående skole, studiested Stokmarknes, at noen hadde montert videokameraer i taket.

Det var i vinterferien i februar i år at kameraene ble funnet av en ansatt ved skolen. De var kamuflert som brannalarmer, og har sannsynligvis hengt der over litt tid før de ble tatt ned, og saken anmeldt til politiet. Nå er altså saken henlagt.

– Det har vært ubehagelig å vite at alle ansatte og elever som har brukt disse toalettene kan ha blitt filmet, uten å vite hvem som har stått bak, og uten at de skyldige får sin straff. Nå får vi nok neppe vite det, med mindre politiet får nye opplysninger i saken, sier Holm i en uttalelse. 

Nye rutiner etter oppdagelsen

Nordland fylkeskommune fikk nye rutiner etter oppdagelsen av kameraene. Dagens teknologi har kommet så langt at et kamera kan skjules i praktisk talt hva som helst, så økt bevissthet og kontroller har blitt viktige tiltak for at elevene ved de videregående skolene skal føle seg trygge, ifølge rektoren. 

–Vi har ansatte som nå er langt mer bevisste på å ha åpne ører og øyne. I tillegg har vi rutiner for å sjekke lokaler som et tillegg til dette. Vi har lært mye av denne saken, og følger mye mer med, sier Holm, som også berømmer både elevene og de ansatte ved skolen. 

– Elevene våre har vært rolige, reflekterte og har stilt opp for hverandre. Det samme har de ansatte. Jeg må si at jeg er en veldig stolt rektor, som får ha ansvaret for så modne og reflekterte elever og ansatte, som genuint bryr seg om hverandre. Det har vært helt avgjørende i håndteringen av denne saken hos oss, sier han. 

Saken avsluttes

På Hadsel videregående skole er skolehverdagen helt tilbake til normalen. Holm synes det er synd at de skyldige ikke blir tatt, men sier at både elever og ansatte nå har det fint i skolehverdagen. 

– Vi holder hodet kaldt, og setter fokuset der det skal være – på utdanningen av de flotte ungdommene våre. Så kan vi håpe at det kanskje en gang i fremtiden kommer nye opplysninger som likevel kan gjøre at lovbruddet blir oppklart, sier Holm.

Forrige artikkelSykehuset i fare: 130 kilometer til neste sykehus
Neste artikkelPolitiet henlegger sak om skjulte kameraer