Sommer-Melbu braker løs med et tettprakket og livlig program fredag ettermiddag. Vi har sett litt nærmere hjemmesiden og Facebook-siden til festivalen, som vi mener ikke utnytter mulighetene fullt ut.

 LoVe24 MENER  Hele programmet til Sommer-Melbu finner du på nettadressen sommermelbu.no. Den nettadressen bør du bokmerke en gang for alle. I motsetning til de senere årene, er det veldig bra at Sommer-Melbu nå har fått nye hjemmesider. Det er rett og slett ypperlig, men vi mener folkene bak bør se potensialet og utvikle den jevnt og trutt fram mot neste års festival.

På forsiden møter du først en stor, mørk side med litt for lite informasjon. Forsiden inneholder stort sett denne logoen samt menyer å navigere i. Det er lite som får brukerne til å skrolle nedover på siden, hvor det faktisk er noe informasjon, men likevel noe bortgjemt. Dersom du slår opp nettadressen fra en mobiltelefon, ser forsiden lik ut, uten noe særlig mer informasjon. Et enkelt grep her er å fjerne den sorte bakgrunnsfargen og erstatte den med hvit, samt å gjøre menyflatene hvite med sort tekst på menyvalgene.

Det er synd at de ansvarlige for hjemmesiden trolig mener de har gjort et sprekt valg for forsiden, men ikke har sett nedsiden med en mørk forside og å unnlate mer detaljert informasjon i egne artikler på den første siden man kommer til. Vi kunne tenkt oss mye mer informasjon på denne forsiden, der samtlige arrangementer hadde vært behøring omtalt med hver sin klikkbare artikkel med minimum ett bilde til, helst flere. Og vi vet jo at det finnes tusenvis av bilder å ta av.

Når vi skal navigere videre til selve programmet begynner imidlertid siden til festivalen å ta seg opp. Først må du imidlertid finne rett meny, som for øvrig er duset ned til dårlig lesbarhet og vil kunne være vanskelig å lese for folk med redusert syn.

Vel inne på programmet, og det for såvidt lett å finne de ulike arrangementene for riktig festivaldag. Vi finner gode, men litt kjedelige oversikter med enkle omtaler uten illustrerende bilder. Det finnes også en hurtigoversikt som viser deg alle arrangementene med dato og tid på en og samme side. Det er veldig bra og gir alle og enhver rask oversikt over det kommende programmet når man ikke ønsker ytterligere informasjon.

Tilbake til dagsprogrammet, er det relativt gode og fyldige omtaler av hvert enkelt arrangement. Vi savner imidlertid et enkelt bilde til hver arrangement, som kunne sprita opp sidene noe.

I dagsprogrammet burde det i tillegg vært lenker til bredere omtaler av hvert enkelt arrangement, som utvilsomt vil gi flere lyst til å besøke arrangementene. For folk som ikke har vært på Sommer-Melbu før, vil det utvilsomt være opplysende med mer informasjon.

Vi kunne også tenke oss direkte lenker fra programmet til bestilling av billetter, som for enkelte arrangement kan gjøres på nettet. Billettlenker er tilgjengelig under en annen meny, så alle bør finne dem. Lenker mellom de ulike sidene kunne imidlertid ha gjort siden mer sømløs enn den er i dag. Det bør være enklest mulig å finne fram.

Som et godt suppelment har Sommer-Melbu også egne Facebook-sider, som vi for mange vil anbefale å bruke. På Facebook-siden er det mulig å bestille billetter til enkelte arrangementer via et klikk. Det er veldig bra.

Tross våre poeng, vil vi likevel hevde at Sommer-Melbu totalt sett er godt dekket av nettomtale av arrangementene sine – når vi ser nettsiden og Facebook-siden i sammenheng. Vår anbefaling er å sjekke både nettsiden og Facebook-siden fra dag til dag under arrangementet. Da vil du være best informert.

Om vi kunne laget oss en ønskeliste til neste års arrangement, måtte det være et interaktivt kart over Melbu og som viser hvor de ulike arrangementene faktisk er. Ikke det at folk ikke finner frem, for folk på Melbu er flinke til å informere om festivalen sin, men et slikt kart ville gjort informasjonsarbeidet litt enklere og litt mer tilgjengelig.

Forrige artikkelSortlands yrkesfag ikke så god som ordføreren trodde
Neste artikkelMC-fører lettere skadd i ulykke