Temperaturmessig blir årets Sommer-Melbu enkelte dager betydelig kaldere i forhold til topptemperaturene som ble notert i fjor.

Fjorårets Sommer-Melbu var eksepsjonelt varmt. Temperaturen var oppe i hele 29 grader onsdag 10. juli 2014. Lyspunktet for årets festival er i følge prognosen fra yr.no at temperaturen skal komme opp i 18 grader mandag og 16 grader onsdag.

På åpningsdagen fredag 3. juli skal det bli 14 grader, mens det førstkommende lørdag blir 11 grader kaldt midt på dagen – i det i begynnelsen av juli.

Varselet til og med mandag 6. juli har en ganske sikker prognose, mens det fra tirsdag er ganske usikkert hva slags vær det blir. Blir det varmere eller kaldere? Maksimumstemperaturen for de ni dagene festivalen varer vil i gjennomsnitt ligge rett oppunder 14 grader. I fjor var gjennomsnittet rundt 20 grader.

Meteorologene har imidlertid funnet ut at det ikke skal komme en eneste millimeter nedbør på Melbu i løpet av den drøye uka Sommer-Melbu arrangeres. Seks av ni dager skal det være delvis skyet, men altså relativt kaldt.

Når det gjelder vindstyrken, skal det bli rolige forhold – med fra en til fire sekundmeter, altså fra flau vind til lett bris.

Forrige artikkelEtterkommer Melbus krav om rydding
Neste artikkelMelbu skole: Her kommer fjernvarmen