Det trengs ikke flere lover og forskrifter, men et bedre system for å øke tryggheten på sykehjemmene i Hadsel.

Regjeringens styringsgruppe for å utvikle et felles verktøy, en trygghetsstandard, for å sikre god kvalitet og praksis på landets sykehjem, hadde sitt første møte denne uka.

Mangler felles verktøy

– Det er mange engasjerte og dyktige medarbeidere i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, men de mangler et felles verktøy for å sikre god kvalitet og profesjonell praksis. Jeg er veldig glad for at en så bredt sammensatt og kompetent gruppe nå er i gang med å konkretisere innholdet i trygghetsstandarden, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

Styringsgruppen

Styringsgruppen består av bruker- og pårørendeorganisasjoner, yrkesorganisasjonene og KS. Helsedirektoratet leder prosjektet. Gruppens arbeids skal særlig baseres på fem områder: ledelse, organisering, profesjonell praksis, innovasjon og pasientresultater.

– Jeg får mange tilbakemeldinger fra brukere og pårørende på at vi ikke trenger flere lover og forskrifter, men et bedre system for å etterleve lovverket vi allerede har. Trygghetsstandard skal nettopp være et konkret verktøy for ansatte for å operasjonalisere lovkravene og standardene vi har for kvalitet på sykehjem, sa Høie.

Trygghetsstandarden skal først prøves ut i noen utvalget sykehjem. Det skal skje ved at sykehjemmene gir konkrete eksempler på hvordan de arbeider for å sikre god kvalitet, og hvordan de måler resultater av arbeidet. Deretter skal verktøyet tas i bruk av sykehjem over hele landet.

Forrige artikkelHadsel kan hente mer på lakseoppdrett
Neste artikkelKystverket lover penger til Melbu molo