Mer enn halvannet år etter at ekstremværet «Kyrre» raserte deler av Melbu molo, har Kystverket nå funnet penger til reparasjoner i 2016.

Les mer: Melbu-moloen framstår som uferdig

Reparasjonene som ble gjort i etterkant av stormskadene i mars 2014, var høyst midlertidige. I ettertid har det vist seg at også mindre uværstilfeller har skadet molodekket på veien ut til Neptun.

Bladet Vesterålen melder at Kystverket nå har fått beskjed om at de får penger ut utbedringer av moloen på budsjettet for 2016. Veien skal få fast dekke. I tillegg skal brystvernet ut mot sjøen oppgraderes slik at sjøen ikke skal kunne skylle ut masser i framtida.

Sjøvann gjennom Melbu molo

Senioringeniør Asle Rønning i Kystverket sier til avisen at de skal sikre at det ikke lenger skal komme sjøvann gjennom moloen, som per i dag ikke er helt tett. Kystverket skal ha møter med Norsk fiskeindustrimuseum og Hadsel kommune over nyttår.

Støpes nytt dekke

– Det blir sannsynligvis lagt støpt dekke. Det har vist seg at asfalt ikke er så holdbart på moloer, forklarer senioringeniøren. Når vi støyper med anleggsmaskiner, og kraftlaget også skal inn i bildet for å ta vare på kablene, blir det ikke gunstig å ha for mye trafikk, slik at vi må legge til rette for å unngå tidspunkt der det for eksempel kommer store turistbusser, sier Rønning til Bladet Vesterålen.

Deler av dekket på moloen samt infrastrukturen under ble totalt ødelagt av stormen «Kyrre». Arkivfoto: Thor-Ivar Guldberg ©
Deler av dekket på moloen samt infrastrukturen under ble totalt ødelagt av stormen «Kyrre». Arkivfoto: Thor-Ivar Guldberg ©
Forrige artikkelSlik skal sykehjemmene i Hadsel bli tryggere
Neste artikkelFortsatt full rulle i fattige Hadsel