Allerede i 1999 startet Jens-Petter Rønning sitt iherdige arbeid med å etablere et boligfelt på Kjerkåsen på Hadsel.

I 2010 ble han lovet at siste hinder skulle løses. Rønning venter ennå.

Det er Bladet Vesterålen som skriver om Rønnings sak, som startet da han var 63 år gammel. Nå er han 81 år gammel.

Les mer: Gang- og sykkelvei kan få fortgang på boligbygging i Kjerkåsen

Arbeidet med startet i 2001 og i 2006 ble reguleringsplanen med 17 fine tomter godkjent av Hadsel kommune. Fylkesmannen i Nordland bruke så mye som to år på å stadfeste planen.

400.000

Rønning har brukt 400.000 kroner av egne midler til å planlegge boligfeltet. Opplysningsvesenets Fond OVF eide deler av området, og har hele tiden vært positiv til planene.

80 boliger

I 2014 hadde prosjektet økt fra 30 til 80 mulige boliger, men kommunen bestemte seg for å gjøre om på planene etter naboprotester. Først i fjor tok kommunen til vettet og bestemte at planen fra 2014 skulle bli stående.

Les mer: Grunneier ber Staten stoppe Hadsel kommune i Kjerkåsen

Gangvei

Et annet problem var kravet fra Statens vegvesen om at det måtte bygges gang- og sykkelvei fra Stokmarknes til Hadsel. Det arbeidet er enda ikke i mål.

Forutsigbar

– Kommunen må være forutsigbar. Hvis andre saker skal ta like lang tid som denne, kan man se hvordan det går. Da blir det ingenting. For min del var jeg 63 år da jeg startet med dette. Nå blir jeg 81 før dette er vedtatt. Og jeg har liten tillit til at reguleringa blir vedtatt denne gangen heller, sier Jens-Petter Rønning til Bladet Vesterålen.

Forrige artikkelTatt i 149 km/t på E10 langs Lofast
Neste artikkelFare for nytt polart lavtrykk mandag ettermiddag