Fredag gjestet MIL Stamnes Arena, og på motsatt banehalvdel stod Sandnessjøen IL. MIL ble senket 4-2 av et meget effektivt Sandnessjøen. De marineblå ble sendt hjem uten poeng og med fire baklengsmål i kofferten.

Av Thomas Gundersen

Melbo ble liggende under 1-0 etter åtte minutters spill, og Sandnessjøen økte ledelsen ytterligere med Leif Henning Welde Grønli seks minutter før pause. Lagene gikk til pause på stillingen 2-0. Fire minutter ut i andre omgang fikk MIL en redusering ved Adrian Pedersen, før hjemmelaget la på til 3-1 i det 55. spilleminuttet. Erlend Robertsen sørget for nok en redusering til MIL ca. ti minutter etter den første. I etterkant av scoringen hadde Melbo noen småsjanser til å utligne, men fikk ikke utteling. I stedet gikk økte Sandnessjøen til 4-2 med ti minutter igjen å spille. Med det var det meste kjørt for MIL, og kampen endte 4-2.

Thomas Rønning hadde følgende å si i etterkant av kampen: – Vi taper fortjent, men Sandnessjøen var veldig effektive og scorer på fire av seks-sju sjanser. Vi har åtte-ni sjanser og scorer bare på to. Og vi gjør juniorfeil på alle målene til Sandnessjøen, sier Thomas Rønning til blv.no.

14-årige Sebastian Karlsen fikk sin debut i 4-2 tapet på fredag. Sebastian erstattet Johannes Magnussen med ca. 10 minutter igjen av andre omgang. Rønning sa følgende om debutanten til BLV etter kampen: – Sebastian kom inn som høyre back siste del av andreomgangen, og han klarte seg fint. Han er jo en ung spiller som trenger tid på å skaffe seg erfaring på dette nivået.

Etter 17 serierunder har MIL vunnet 7, tapt 7 og spilt 3 uavgjort. Dette gir de marineblå en poengfangst på 24 poeng, og en sjuende plass på tabellen. De gjenstår nå fem serierunder av årets 3. div. og MILs motstandere i de påfølgende kampen er:

• Bodø/Glimt 2 (Melbu stadion, mandag 14. september kl. 17.00)
  • Fauske/Sprint (Fauske Stadion, lørdag 19. september)
  • Sortland (Melbu stadion, onsdag 23. september kl. 19.00)
  • Medkila (Melbu stadion, lørdag 3. oktober kl. 15.00)
  • Junkeren (Stordalen kunstgress, lørdag 10. oktober)

I neste serierunde kommer tabelltreer Bodø/Glimt 2 på besøk til Melbu stadion. Bodø-laget har vunnet fire, tapt tre og spilt en uavgjort på bortebane i år. Glimt 2 har så langt i år nettet 21 ganger på fremmed gress, og sluppet inn 17. Forrige gang MIL møtte Bodø/Glimt 2 endte det med et knusende 5-1 tap for de marineblå. Vi håper flest mulig tar turen opp på Melbu stadion mandag 14. september kl. 17.00 for å heie fram vårt kjære MIL.