Museum Nord starter nå det praktiske arbeidet med å gjenskape rammen rundt Melbo hovedgård, og spesielt rundt den flotte hagen sør for hovedhuset.

8445melbu.no var innom Melbo hovedgård onsdag, og da var ansatte ved Museum Nord i gang med oppmåling og graving ut mot Maren Frederiksens Allé. På denne siden og sørsiden av hagen på hovedgården var det i gammel tid et flott stakittgjerde. Og det er dette gjerdet som nå skal gjenskapes.

Museet er usikker på når det gamle stakittgjerdet ble revet. Trolig må man tilbake til før andre verdenskrig, ettersom flere eldre på Melbu ikke kan huske det hvite stakittgjerdet rundt hagen til Melbo hovedgård.

201509-098-melbo-hovedgard-gjerde-IMG_3324
Tidligere var det et flott stakittgjerde ut mot Maren Frederiksens Allé på Melbu. Dette skal nå gjenreises som en ny ramme rundt hovedgården. Legg merke til at vrangsiden av gjerdet vender ut mot veien. Foto: Museum Nord
201509-098-melbo-hovedgard-gjerde-IMG_3320
Også på sørsiden av Melbo hovedgård var det et langt stakittgjerde. Både kyr og kalver fikk gå ute deler av sommeren. Foto: Museum Nord.
Forrige artikkelSandnessjøen ble for sterk for Melbo
Neste artikkelRiarhaugen: Ny gang- og sykkelsti snart ferdig