Det kan gå hardt for seg når lokale fotballklubber møtes til sportslig dyst, men denne gangen gikk det for langt på Melbu. Politiet bør på banen, bokstavelig talt.

  LEDER   Det var mandag kveld at fotballspillere fra Melbo og Andenes møttes til sportslig dyst på Havfisk stadion på Melbu. Melbo IL gjorde egne undersøkelser og fant ut at en godt voksen MIL-supporter sto bak rasismeropet.

Umiddelbart synes det noe mild avgjørelse å kun utvise MIL-supporteren for resten av sesongen, som i praksis betyr noen få kamper ettersom sesongen så si er over. Det vil imidlertid svi når vedkommende ikke får se de to siste kampene av 4. divisjonskampene til MIL, som står klar til å rykke opp til 3. divisjon neste sesong.

Mange konflikter på sportslige arena løses ofte innenfor sportens eget regelverk, men denne gangen mener vi det har gått for langt. Politiet i Nordland bør vurdere om de vil ta saken videre, ettersom hendelsen har skjedd på offentlig sted og det opplagt var fotballspillerens hudfarge som var årsaken til at MIL-supporteren ropte «svarting» til den unge fotballspilleren fra Andenes.

Mange vil kanskje hevde at dette er ting som kan skje «i kampens hete», men det argumentet kjøper vi over hodet ikke. Når voksne kan finne på å rope noe så nedverdigende til en ung sportutøver, ligger det noe mer bak. Det kan ikke kalles patriotisme, men må sies å være det det er: Rasisme! Det er og bør være straffbart!

MIL-supporterne er kanskje ikke verre enn andre, men det gikk også stygt for seg da MIL-supporterne sjikanerte en linjedommer på det groveste høsten 2014. Også den gang beklaget MIL-ledelsen hendelsen.

Selv om det er tre år siden, kan det se ut til at enkelte av Melbos supportere sliter med holdninger som ikke kan aksepteres. Det er trist for klubben at slike forhold er det som skal bli husket rett før klubben eventuelt rykker opp i 3. divisjon.

Forrige artikkelMIL-supporter ropte «svarting» til ung fotballspiller
Neste artikkelSkoleelev fra Melbu tatt med én kilo hasjisj