En skoleelev med bopel på Melbu er dømt til seks måneders fengsel for å ha oppbevart over én kilo hasjisj på Fosenkaia i Trondheim i slutten av april.

Siktelsen fra Nordland politidistrikt ble i mai godkjent av statsadvokatene i Nordland. Torsdag 20. april i år ved syvtiden om morgenen oppbevarte han 1052 gram hasjisj. På samme tidspunkt ble han tatt for å ha kjørt motorvogn mens han var påvirket av alkohol.

13. juli i fjor ble han stoppet av politiet ved Kilboth i Harstad, hvor han kjørte en Audi personbil samtidig som han var påvirket av narkotiske stoffer. Av siktelsen går det også fram at han uten lovlig adkomst også brukte narkotika i Harstad; blant annet amfetamin, ecstasy og marihuana.

I Vesterålen tingrett ga mannen med bopel på Melbu en uforbeholden tilståelse, noe som bidrar til straffereduksjon. De kriminelle forholdene bekreftes også av øvrige bevis framlagt i retten.

I tillegg til seks måneders fengsel er han idømt en bot på 5000 kroner, som er satt så lavt fordi han har sivilstatus som skoleelev og ikke har lovlige inntekter. Han mister også retten til å føre motorvogn i to og et halvt år. Han må når tiden kommer, avlegge full ny førerprøve for å få førerkort for motorvogn.

Forrige artikkelPolitiet bør på banen etter rasistisk tilrop
Neste artikkelPolitiet vil ikke etterforske Melbo-rasisme