Vesterålen Online har som vanlig dekket fotballkampene som Melbo har spilt, men denne gangen blir det litt merkelig sportsjournalistikk.

I følge vol.no (bak betalingsmur) blir Melbo på sett og vis kritisert for at motstanderne har fått røde kort. I de to kampene spilt så langt har begge de to Melbu-motstandere fått to røde kort hver per kamp.

Vanligvis er det de spillerne som får røde kort som spiller usportslig, ettersom dommeren i til samme fire tilfeller har sendt Melbos motstandere av banen for usportslig opptreden. Da blir det merkelig at Melbo, som ikke fikk utvist spillere i løpet av de to kampene, plutselig får beskyldninger om usportslig opptreden.

Uten å utbrodere for mye her, så må motstanderne skjønne at det er de som utvises som har gjort et overtramp, ikke de som er igjen på banen. Det er for enkelt av vol.no å skylde på de som ikke er utvist, og det mener vi kan skyldes at det er enklere for journalisten å «skyte» på lag som reporteren ikke møter i gata samme dag som artikkelen er på trykk.

Dette får nå stå for vår subjektive mening, samtidig som vi kan huske flere utvisninger fra Melbo-laget forrige sesong. Melbu skyldte vel ikke på motstanderne for de utvisningene? Kanskje skyldte de på dommeren, men det blir heller ikke riktig dersom vi snakker om en hel sesong.

Når det videre kommer til at treneren på motstandernes lag innrømmer at han har for høy temperatur på sidelinja, og at det kan ha påvirket egne spillere negativt, blir det for dumt å lese at Melbo-spillerne kan kritiseres. De røde kortene forteller jo en helt annen historie.

 

 

Forrige artikkelFylkesmannen kjenner Hadsel-vedtak ugyldig
Neste artikkelLofotrådet: Evigvarende kvoter kan ikke aksepteres