Hurtigrutens Hus har varslet Museum Nord om at de må belage seg på å betale markedsleie for lokalene på Stokmarknes.

I et brev fra Hurtigrutens Hus til Museum Nord vises det til møter mellom Museum Nord og representanter fra styret i Hurtigrutens Hus vedrørende Museum Nords leieforhold i Hurtigrutens Hus. Et møte som hadde som hensikt å innlede til forhandlinger om ny leieavtale. Dagens leiekontrakt er gått ut, og det er behov for å få på plass en ny avtale.

Skal drives kommersielt

– Styret i Hurtigrutens Hus Hadsel KF har i sitt mandat fra kommunestyret en plikt til å påse at foretaket driver etter vedtektene og gjeldende strategiplan. Dagens vedtekter og strategiplan påpeker at huset skal drives kommersielt, og at man derfor må påse at alt av utleie skjer til markedspriser.

Krever markedspris

– I tillegg til vedtekter og strategiplan er Hadsel Kommune, og foretakets økonomi av en slik karakter at foretaket er helt nødt til å sørge for at man har markedspriser på alle leiekontrakter. På bakgrunn av dette varsler vi med dette at husleien kommer til å bli justert til markedspris fra årsskiftet, og at dere fra 2017 vil få justert husleie. Ny husleiekontrakt vil bli tilsendt i løpet av kort tid, heter det i brevet fra Hurtigrutens Hus til Museum Nords administrasjon på Melbu.

Forrige artikkelVindmålere skal sikre fergeseilas over Hadselfjorden
Neste artikkelHjemmetjenesten i Hadsel får skrape fra Arbeidstilsynet