Tidligere Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg (FrP) mer enn antyder at Melbus nye barneskole aldri skulle vært bygd. Vel og merke dersom Rødskolen hadde blitt vernet.

Kjell-Børge Freiberg skriver i spalten «på en lørdag» i Vesteraalens Avis om prosessene rundt byggingen av Melbus nye barneskole og verneinteressene som ville ta vare på den gamle Rødskolen med kunsten i.

– Tilstanden for Rødskolen forteller noe om hvorfor et enstemmig kommunestyre valgte å prioritere 118 millioner kroner på en ny skole. Titter en i kommunens arkiv gir brev fra verneombud, ansatte, arbeidstilsyn med flere, en god indikasjon på hvorfor det står en ny skole på Melbu.

Freiberg mer enn antyder at det aldri ville ha blitt bygd en ny skole på Melbu dersom den gamle Rødskolen samtidig skulle vernes.

– For Melbu som samfunn bør det være til ettertanke for fremtiden at stedets nye skole fremstilles som «skammens» skole. For det er akkurat det den gjør.

Mange har ikke fått med seg at det faktisk står en ny skole på stedet, og det «bør være tankevekkende for Melbu som samfunn at det er skapt et inntrykk av at stedets fantastiske skole er revet», skriver Freiberg blant annet.

– En utvikling på Melbu, spesielt for næringslivet som faktisk også er der, overlever ikke av at melbuværinger flytter internt på Melbu. Alt burde ligge til rette for å nettopp å synliggjøre at på Melbu er det framtid. Det bygges faktisk ikke nye skoler i lokalsamfunn der en ikke tror det skal være en framtid.

Freiberg går også til frontalangrep på FAU-leder Ellinor Dyveke jensen som i kommunestyret tidligere hevdet at det var en skam at ikke en ny skole hadde kommet på plass.

– Når så Melbu lokalutvalg tidlig i mai i år kommer på banen, like før innflyttingen til Melbus nye skole og proklamerer at Rødskolen må bevares, der utvalget også ser muligheter for fremtidig bruk av Rødskolen slo det meg at kommunestyret har bygd en skole som aldri skulle vært bygd? Skriver Freiberg, og slår fast at alternativet hadde vært å bygge en ny skole for Melbu og Stokmarknes, på Stokmarknes.

Du kan lese hele artikkelen til Freiberg i lørdagens Vesteraalens Avis.

Forrige artikkelNorLense til krig mot lakselusa
Neste artikkelEkstreme prisforskjeller for båtfolket lokalt