En journalist fra Bladet Vesterålen disponerte seg for potensiell helsefare da han tok seg inn i Rødskolen på onsdag, dagen før rivingen av den gamle skolen startet.

I følge opplysninger som journalist Tor Johannes Jensen i Bladet Vesterålen publiserte på avisens nettsted onsdag, var han inne i Rødskolen og fotograferte dagen før rivingen startet. Etter eget utsagn med tillatelse fra entreprenøren AF Decom.

I følge rivingsleder Anders Reito i AF Decom er det ikke tillatt for noen å ta seg inn i Rødskolen etter at farlig avfall nylig ble fjernet fra skolebygningen. Med mindre man gjennomgår en nøye beskrevet rutine som omfatter bruk av verneutstyr knyttet til rivningsobjekter hvor det er fjernet miljø- og helsefarlig asbest fra bygningen.

– Vi er pålagt av Arbeidstilsynet å hindre at andre enn anleggsarbeidere med verneutstyr går inn i bygningen etter at arbeidet med fjerning av asbest ble avsluttet. Derfor tillater vi ikke at noen går inn i bygget, men stå gjerne utenfor gjerdene og ta bilder, sier han til 8445melbu.no.

Utenforstående som ønsker tilgang i bygget må gjennom en omfattende rutine for å komme inn, blant annet med dusjing av verneutstyr når man forlater bygninger som dette.

Rivingsleder Anders Reito i AF Decom forteller at personell som skal inn i bygget etter asbestfjerning må gjennom en omfattende rutinesjekk, som blant annet omfatter medisinsk sjekk av lunger før man går inn i en bygning som er rensket for asbest. I tillegg må alle bære verneutstyr med åndedrettsvern, opplyser anleggslederen.

Forrige artikkelUP nappet nok et førerkort i Vesterålen
Neste artikkelVideo: Båtforeninga tjener gode penger på turistene