Lofotkraft har tapt kampen om aksjene i Vesterålskraft.

Det er klart etter at Høyesteretts ankeutvalg har besluttet at Lofotkraft ikke får saken mot Sortland kommune i Høyesterett.

Dermed har Sortland kommune vunnet rettsstriden, og dommen er nå endelig. Og det er ordfører Karl-Erling Nordlund i Sortland kommune fornøyd med.

Saken dreier seg om forkjøpsrett til aksjer i Vesterålskraft. Da de fleste eierkommunene i kraftselskapet Vesterålskraft solgte sine aksjer, kjøpte Sortland kommune nok til å få flertall i styret. Kommunen ville overføre aksjene til selskapet Vesterålen Energi, men Lofotkraft hevdet å ha forkjøpsrett på overføringene.

Sortland kommune vant både i tingretten og lagmannsretten, og nå har altså Høyesteretts ankeutvalg satt punktum for saken ved å ikke tillate behandling i Høyesterett.

Sortland-ordfører Karl-Erling Nordlund er tilfredshet med avgjørelsen, og sa at kommunen er glad for å kunne legge en lang og tidkrevende prosess bak seg. Saken er omtalt både i Loftotposten og Bladet Vesterålen.

Arnt M. Winther, konsernsjef i Lofotkraft, er skuffet over avgjørelsen, men understreket at selskapet forholder seg til realiteten. Han antydet at det nå er opp til aksjonærene i Vesterålskraft å løse selskapets fremtidige utfordringer i fellesskap.

Forrige artikkelTurist omkom i fjellet
Neste artikkelBeslutning om datasenter kan bli omgjort