Nordland fylkeskommune har gjort en viktig endring i rutetilbudet som vil påvirke passasjerer som bruker holdeplassen Bønes i retning Sortland. Fra 16. oktober 2023 er holdeplassen Bønes lagt ned av sikkerhetsmessige årsaker.

Årsak til nedleggelsen

Beslutningen om nedleggelse av Bønes holdeplass i retning Sortland skyldes at denne holdeplassen ikke er tilrettelagt for betjening begge veier. Utkjøring fra holdeplassen anses som uoversiktlig og har skapt farlige situasjoner i trafikken. Fylkeskommunen tar sikkerheten til passasjerer og sjåfører svært alvorlig og ønsker å unngå potensielle ulykker på denne strekningen, opplyser Nordland fylkeskommune i en henvendelse til Sortland kommune.

Alternativer for passasjerer

For passasjerer som tar buss mot Sortland, vil det være to alternativer etter nedleggelsen av Bønes holdeplass: Passasjerer kan gå til busstoppene Bø eller Elvenes, som er nærliggende alternativer. Elever som skal ta bussen om morgenen, kan eventuelt benytte seg av bussen som snur på Rise, og som passerer Bønes rundt kl. 07:52, opplyser faggruppeleder for rutetilbud og drift i Nordland fylkeskommune, Jens Morten Nystad til Sortland kommune.

Forrige artikkelDette er selskapet som skal legge sjøkabelen
Neste artikkelSå mye fikk Ånstadblåheia alpinanlegg