Det er det Bodø-baserte selskapet Signal Eiendom AS som skal legge den 34 kilometer lange kabelen mellom Stokmarknes og Sortland.

Signal Bredbånd AS har søkt om tillatelse til å legge ut en ny fiberoptisk sjøkabel mellom Stokmarknes i Hadsel kommune og Sortland i Sortland kommune. Dette prosjektet vil bidra til å forbedre kommunikasjonsinfrastrukturen i området og muliggjøre rask og pålitelig dataoverføring. Signal Bredbånd AS leverer blant annet Altibox, som har mange kunder i regionen.

Prosjektinformasjon

Den foreslåtte kabeltraseen vil benytte eksisterende landtak for sjøkabel på Stokmarknes og Hennes, samt etablere et nytt landtak på Sortland. Traselengden langs overflaten vil være 34.100 meter. Det er verdt å merke seg at det er tatt hensyn til trålefelt i området, og kabeltraseen er forsøkt lagt utenom disse, som det fremgår av vedlagte kartutsnitt. Det opplyser selskapet til Sjøfartsdirektoratet.

Betydningen av prosjektet

Den nye fiberoptiske sjøkabelen vil spille en viktig rolle i å styrke datatilkoblingen mellom Stokmarknes og Sortland. Med stadig økende behov for rask og pålitelig internettilgang, vil denne infrastrukturen være avgjørende for å imøtekomme behovene til både bedrifter og innbyggere i området. Den vil også bidra til økt tilgjengelighet av bredbåndstjenester, opplyser selskapet til direktoratet.

Forrige artikkelBekymret for 34 kilometers anlegg mellom Hadsel og Sortland
Neste artikkelLegger ned busstopp retning Sortland