Ånstadblåheia alpinanlegg i Sortland har fått 688.000 kroner utbetalt av ordningen med spillemidler.

Sortland kommune har mottatt en offisiell kunngjøring om utbetaling av spillemidler for prosjektet Ånstadblåheia alpinanlegg. I en henvendelse fra Nordland fylkeskommune til Sortland kommune bekreftes det at regnskapet for prosjektet er revidert og ferdigstillelsen av anlegget er bekreftet. Som en følge av dette, har spillemidler for 2020 blitt godkjent for utbetaling. Investeringene i anlegget har vært nødvendig, blant annet på grunn av at en løypemaskin gikk berserk og ødela deler av skiheisen.

Utbetalingssum

På bakgrunn av den godkjente revisjonen og bekreftelsen på ferdigstillelse, vil det bli utbetalt et totalbeløp på kr 688 000,-. Dette beløpet tilsvarer de midlene som ble bevilget av spillemidler i 2020 for prosjektet Ånstadblåheia alpinanlegg. Utbetalingen vil bli gjort til kommunens konto. Det er viktig å merke seg at kommunen forventes å stå for den videre utbetalingen i samsvar med gjeldende bestemmelser for prosjektet.

Ånstadblåheia Alpinsenter ligger på sørsiden av Ånstadblåheia i Sortland, Nordland. Alpinanlegg er drevet og eid av Sortland Alpinklubb. Dette anlegget har en lang historie med å tilby flotte skiforhold og utfordrende bakker for lokale og besøkende skientusiaster, ifølge Wikipedia.

Anleggets fasiliteter

Ånstadblåheia Alpinsenter har en heis og totalt tre løyper med en imponerende samlet bakkelengde på 1400 meter. Den mest fremtredende løypen, hovedtraséen, er hele 1080 meter lang med et fall på over 300 meter og en maksimal helling på rundt 30 grader. Dette gir skientusiaster en spennende opplevelse og flotte utfordringer i et vakkert naturområde.

Historien

Historien til alpinsenteret begynte våren og sommeren i 1978 da selve bakken ble bygget. Heisen, som strekker seg over 950 meter, ble satt opp og tatt i bruk vinteren 1979, og det markerte begynnelsen på en ny æra for skisporten i området. I 2007 ble snøkanoner installert for å sikre pålitelige snøforhold gjennom hele sesongen.

Forrige artikkelLegger ned busstopp retning Sortland
Neste artikkelKystverket gir grønt lys for oppdrettsanlegg ved Hoholmen