Hadsel Høyre foreslår å satse mer på det lokale kulturhuset.

 Av Ivar Fredriksen, Hadsel Høyre

Jeg vil i mitt innlegg ikke komme inn på hvem som er innhabil i styret i Hurtigrutens Hus, ønsker ikke å kommentere når og hvor styremøtene avholdes, heller ikke om disse er «åpne eller lukket.»

Mitt budskap er den omtalte situasjonen omkring foretaket Hurtigrutens Hus. Hva vil skje på kort- og på lang sikt.

Jeg synes det er svært beklagelig å se den negative omtalen om at daglig leder har sagt opp sin stilling, at en styrerepresentant har søkt om fritak fra styret som følge av prosessen i forkant av daglig leders oppsigelse.

Dagens posisjon og styret i Hurtigrutens Hus har et betydelig ansvar for foretakets framtid.

Etter min vurdering må det snarest etableres en robust organisasjon i Hurtigrutens Hus. Ansvaret bør deles mellom ordinær drift og kultur. Å finne en person som behersker begge disse fagområder, er etter min vurdering svært vanskelig.

Jeg anbefaler styret å finne en daglig leder snart, dette fortjener innbyggerne i Hadsel. Vi må få ro omkring vår storstue, et kulturhus vi alle burde være stolte av. Slik situasjonen er nå, er det blitt et skjellsord.

Ved siste budsjettmøte i kommunestyre, foreslo Hadsel Høyre å øke bevillingen med 2 mill. kroner til Hurtigrutens Hus. Dette ble som kjent nedstemt.

I desembermøte i 2016 vil Hadsel Høyre nok engang prioritere Hurtigrutens Hus. Jeg håper virkelig at alle andre partier og spesielt posisjonen ser viktigheten i en forutsigbar økonomisk ramme som er mulig å arbeide ut fra, både for styret og selskapets ledelse for øvrig.

Ivar Fredriksen, Hadsel Høyre

 

KILDEHadsel Høyre
Forrige artikkelUP mistenker kvinne for ruskjøring på Sortland
Neste artikkelNordlaks-eier Inge Berg troner på kapitaltoppen i Nordland