Kystverket i Nordland har på rekordtid sikret innseilingen til Melbu havn med et nytt sjømerke.

I følge en melding fra Kystverket i Nordland er det fjernet en flytende rød stake i innseilingen til Melbu havn. Samtidig er denne erstattet med en merkestang som rødt toppmerke.

Fast merke i fjell

Det nye merket er fast og er festet i fjell på sjøbunnen i nærheten av det tidligere flytende merket.

I en artikkel her på LoVe24.no den 25. november 2016 skrev vi om at driftssjef Bendix Klykken i Torghatten Nord hadde tatt opp saken med Kystverket for å gjøre forholdene ved innseilingen tryggere.

Ba om fast stake

– Vår ferge, MS Tysfjord, er nok det fartøyet som frekventerer Melbu havn mest. Offiserene ser på den som en utfordring ved dårlig vær og dårlig sikt. Åpningen mellom moloene på Melbu er ikke så stor som ønsket, slik at offiserer om bord og vi på kontoret har et stor ønske om at dere ser på saken snarest og deretter for montert fast stake i innseilingen til Melbu, sa Bendix Klykken i en henvendelse til Kystverket, som er ansvarlig for tilrettelegging og drift av sjømerker.

Vær og vind

En av utfordringene Torghatten Nord var opptatt av, er at staken flytter seg etter vær og vind, flo og fjære. En fast stake vil gi et bedre holdepunkt i sjøen enn det som ligger der i dag, mente Torghatten Nord i november.

Jobbe raskt

Nå har altså Kystverket jobbet raskt og fikk merket på plass allerede i midten av desember. Tidligere hadde Kystverket et mål om å få på plass den nye staken i løpet av 2017.

Forrige artikkelGjentatt misbruk av nødsignal endte i kasjotten
Neste artikkelKystvakta fikk opplæringspris for inntak av lærlinger