Et vedtak i Vågan kommune gir restauranten midlertidig skjenkebevilling fra 1. oktober til 31. desember 2023. Strenge vilkår for bevillingen følger kommunens alkoholpolitiske handlingsplan.

På Kaikanten Bistro & Pub AS i Vågan kommune har fått tildelt midlertidig skjenkebevilling. Bevillingen gjelder fra 1. oktober til 31. desember 2023, i påvente av politisk behandling av saken senest i desember. Restauranten vil ha mulighet til å servere alkohol med mer enn 22 prosent alkoholinnhold innenfor fastsatte tidsrammer.

Vilkår til bevillingen

Bevillingen kommer med en rekke vilkår, i tråd med Vågan kommunes alkoholpolitiske handlingsplan for 2020-2024. Blant annet må stedets ansatte unngå alkohol og rusmidler i arbeidstiden, og følge politiets pålegg om ordensvakter.

Kontroll og oppfølging

Det legges også vekt på at bevillingshaver skal følge alle pålegg fra offentlige instanser som brannvesen og mattilsyn. Videre må de fast ansatte hos bevillingshaver gjennomføre kurs i «Ansvarlig vertskap», et tiltak som Vågan kommune tilbyr to ganger i året. Selskapet holder til i Laukvik på Austvågøy.

Forrige artikkelNordlandssykehuset styrker akuttmedisinen i kommunene
Neste artikkelAvdekket avvik i brannsikkerheten ved privatskole