Nordlandsjekta Brødrene gjøres nå klar for høstens seilaser og utflukter, der kultur, natur og sjøvett er noen av ingrediensene for sjøførende.

Denne uka var det hektisk aktivitet om bord på Nordlandsjekta Brødrene, som har Melbu som hjemmehavn. Før skuta legger ut på nye eventyr, har mannskap og gode hjelpere bidratt til å gjøre skuta klar for høstens aktiviteter.

Torsdag kunne man observere både mannskap, hjelpere og bilder på kaia på Melbu. Knakende lyder avslørte at seilet delvis ble halt, uten at det ble slått ut i full blomst.

I løpet av de kommende dagene skal jekta fungere som scene og hjem for artistene som deltar på Klang 2014, der man «kombinerer musikk, kultur og natur som skal gi deg frysninger på ryggen og minne deg om hvorfor livet er fantastisk», som det heter på arrangementets Facebook-side.

I begynnelsen av neste uke skal jekta ut på tokt med Redningsselskapet. Da er det seilas med Brødrene fra fjerde til niende august, for ungdom i alderen 14 til 17 år.

Det er tredje år på rad at jekta seiler med Redningsselskapet, der ungdommene får tilbud om å ta båtførerprøven, oppleve det maritime miljø og få nye venner. Uka om bord avsluttes med eksamen. Deltakerprisen ligger på cirka 4500 kroner. Dette inkluderer kost og losji i seks dager, samt lærebok og t-skjorte.

Forrige artikkelMelbu-mann gravlegger drømmeplaner
Neste artikkelMelbu-bedrift overtar kantinedriften