Lederne i Hurtigrutens Hus og Museum Nord underslo viktig informasjon om samarbeidet rundt Hurtigrutemuseet og det framtidige vernebygget rundt det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken».

I et vedtak fra Fylkesmannen i Nordland ble Museum Nord pålagt å frigi et tidligere hemmeligstemplet dokument, som blant annet omhandlet kritikkverdige forhold rundt en usignert leieavtale med Hurtigrutens Hus. Leieprisene ble ikke oppjustert på mange år. Det foreligger fremdeles ingen signert leieavtale mellom de to samarbeidspartnerne. Dette sees også i sammenheng med det mye omtalte vernebygget til Finnmarken, som skal koste om lag 150 millioner kroner. Det hemmeligholdte brevet ble også underslått av leder Ketil Johnsen i Hurtigrutens Hus, som også holdt brevet hemmelig uten hjemmel i lovverket.

Museumssjef Geir Are Johansens hemmelighold sørget for at svært kritikkverdige forhold rundt leieforholdet til Hurtigrutens Hus ikke ble kjent for offentligheten. For dette får han sterk kritikk fra Fylkesmannen i Nordland.

For å hemmeligholde informasjonen fra møtene omkring Hurtigrutens Hus, hevdet museumssjef Geir Are Johansen at de to partene var i innledende kontraktsforhandlinger om leieforhold. Det er imidlertid ingen ting i det aktuelle dokumentet som nevner verken kroner eller ører.

 

 

Forrige artikkelArbeiderpartiet sliter i Lofoten og Vesterålen
Neste artikkelKan bli ny flyrute til Oslo