Det tok ti dager før Nordland fylke reagerte på «invitten» fra statsminister Erna Solberg (H) om å bygge tunell under Hadselfjorden.

Da statsminister Erna Solberg sto på Melbu Brygge lørdag 1. august og kunne fortelle at regjeringen ville tilby Nordland fylkeskommune mange millioner kroner til utredning av Hadselfjordtunellen i regi av Statens vegvesen, sto samferdselsråden i Nordland, Hild-Marit Olsen fra Arbeiderpartiet, måpende og uinformert på sidelinjen som en ny og moderne, men noe pjuskete versjon av Munchs verdenskjente «skrik».

Hild-Marit Olsens umiddelbare reaksjon var at hun ville vente til Samferdselsdepartementet skulle ta kontakt for å fordele pengene, fordi verken samferdselsdepartementet eller regjeringen hadde informert henne på forhånd. Mange observatører sto minst like måpende på sidelinjen og beit seg i knokene da det ble kjent at samferdselsråden ville vente. At en samferdselsråd i Nordland kunne innta en slik holdning overfor landet fremste politiske leder, var nok en overraskelse for mange.

Den 11. august, som er ti dager etter at nyheten kom fra statsministerens munn på Melbu Brygge og gjennom en pressemelding fra Samferdselsdepartementet, har samferdselsråden fra Arbeiderpartiet funnet ut at hun vil arbeide for å få til et snarlig møte med samferdselsdepartementet for å få svar knyttet til utredningen av Hadselfjordtunellen.

I en pressemelding sier samferdselsråden at det nå haster for fylket å få klarhet i hva den politiske ledelsen i samferdselsdepartementet tenker om Hadselfjordtunellen.

– Jeg tar derfor initiativ til et møte med ministeren for å avklare den videre prosess og for å høre hvordan regjeringen tenker å øke samferdselsbudsjettene til fylkene, skriver samferdselsråd Hild-Marit Olsen i en pressemelding.

Forrige artikkelHadsel Sp skal jobbe for Hadselfjordtunellen
Neste artikkelBunnlaget fikk juling av de marineblå