Glasskunstner Siv Johansen på Teigan etterlyser mer turisme i Hadsel. Det må dessuten bli enklere for turistene å finne fram i kommunen.

 

Den etter hvert så kjente glasskunstneren, som driver Galleri Uvær på Teigan, har skrevet brev til kommunen om manglende skilting og turisme i Hadsel kommune. Hvorfor skal Hadsel være en slik bakevje, spør hun.

– Våren nærmer seg og jeg bare lurer på hvilke tiltak Hadsel kommune har tenkt å gjøre i forhold til å bli attraktiv når det gjelder turisme. Jeg etterlyste dette i fjor og lurer på om noen har tenkt på å gjøre Hadsel attraktiv for turister som ikke kjenner folk her. I dag må du faktisk kjenne noen for å finne fram til de ulike opplevelsene. Jeg får mye spørsmål i galleriet.

– Hvorfor skal Hadsel kommune være en slik bakevje? Vil vi ha turister? Vil vi at de skal legge igjen penger? Jeg har mye besøk og det er mange som kommer for å oppleve galleriet mitt, men de legger også igjen penger andre steder, skriver hun til kommunen.

Hun ber også om svar fra kommunen på om e-posten hennes er mottatt, slik at hun kan være sikker på at rette vedkommende mottar budskapet.

– Jeg synes det er pinlig at vi er så dårlige på disse områdene – for det er vi. Jeg kjører mye rundt i Norge er jeg går alltid etter skilting for å finne rasteplasser, badestrender og ulike fasiliteter.

Hun foreslår derfor at badestranda på Taen skiltes, både fra Stokmarknes, Melbu og på selve Taen. Hun vil også ha skilting av begge uværshulene.

– Benk og rasteplass ved den store parkeringa ved Uværshula, som er det beste stedet å se midnattssol. Hun ønsker seg også en oppgradering av toalett og vask ved Taen, hvor et bygg forfaller.

Forrige artikkelKnut Hoem måtte slepe fritidsbåt til Melbu
Neste artikkelHadsel-bygg kan bli fritatt for eiendomsskatt