– Noe av det viktigste vi vil jobbe med på Melbu i framtida er å ta i bruk ny teknologi for fiskeindustrien.

Det sa fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods på Melbu under det åpne møtet om fiskeripolitikk på Melbu onsdag. Rasmussen ønsker blant annet å satse på helautomatiske mottaksstasjoner hvor fisken går på transportbånd direkte fra kaia til heldigitale filetmaskiner som fjerner fiskebein med hjelp av vannjet, kunne han fortelle tilhørerne på Melbu samfunnshus.

– Noe av det viktigste vi kan jobbe med på Melbu er det som skjer innen den pågående teknologiske utviklingen i fiskeindustrien. Ved å øke teknologinivået vil vi kunne være mer konkurransedyktige også på fryst råstoff i framtida. Vi har veldig lyst til å sette i gang med dette på Melbu, sier Martin Rasmussen.

Han tenker blant annet på helautomatiske mottaksstasjoner når fangstene leveres på kaia, der råstoffet fraktes direkte inn i fabrikken via transportører og  vannbad.

– Da kan vi oppnå svært skånsom behandling av fisken. Det er igjen viktig for økt kvalitet på produktene. Under produksjonen vil nymoderne filetmaskiner, med ny teknologi for gjennomlysing av hver enkelt fisk, fjerne fiskebeina ved hjelp av vannjet. Og for å være helt ærlig tror jeg at vi gjennom å ta i bruk ny teknologi vil få en industri med flere arbeidsplasser.

– Vi ser lys i tunellen på det teknologiske området og ser positivt på mulighetene for økt lønnsomhet i fiskeindustrien. Og da tror jeg veien å gå blir en endring fra ressursbasert til kunnskapsbasert produksjon, sier Rasmussen.

Forrige artikkelPolitikeren: – Trenger kystflåte og trålerflåte
Neste artikkelKommunalt ansatt etterforskes for tyveri