Politiet etterforsker en kommunalt ansatt i Hadsel kommune for tyveri fra arbeidsplassen.

Lensmann Per Erik Hagen ved Hadsel lensmannskontor bekrefter overfor 8445melbu.no at anmeldelsen gjelder tyveri fra den kommunalt ansattes arbeidsplass. Ut over dette ønsker ikke politiet å gi flere opplysninger nå.

Hadsel kommune sendte den 12. januar 2015 ut et brev med tittelen «Anmeldelse til politiet vedrørende…». Kommunen har unndratt det aktuelle dokumentet fra offentlighet med referanse til offentlighetslovens paragraf 13 om taushetsbelagte opplysninger og forvaltningslovens paragraf 13 om taushetsplikt knyttet til personlige forhold, blant annet med referanse til «personalmappen» til den kommunalt ansatte.

Ut fra postjournalen til Hadsel kommune er det utgående brevet først journalført ei uke etter at brevet ble sendt ut, henholdsvis den 12. og 19. januar i år.

Hvorvidt dette en ny eller gammel sak, går ikke fram av postjournalen direkte, men postjournalen til Hadsel kommune refererer til en journalført sak som har samlet opp til sammen 20 dokumenter siden 2011. Det er dermed mulig at det er snakk om en gammel sak, men med nye opplysninger eller anmeldelse av nye straffbare forhold som kommunen har oppdaget.

Forrige artikkelSjefen: – Ny teknologi vil gi flere arbeidsplasser
Neste artikkelMelbuværing var om bord på ulykkesbussen