– For å få til helårige leveranser av fisk til anlegget på Melbu, og dermed stabile arbeidsplasser, må det satses både på både kystflåte og trålerflåte.

Det sa Jan Steffensen under det åpne fiskerimøtet på Melbu onsdag. Han representerer Melbu og omegn samarbeidsliste innen lokalpolitikken i Hadsel kommune.

– Landanlegget har problemer med å få nok råstoff til helårig produksjon på Melbu. Jeg er enig i at ny teknologi er riktig vei å gå, men vi må også satse på helårige fiskeleveranser. For å få til dette må det styring til, sa Jan Steffensen, som ønsker sterkere fokus på at leveransene kommer jevnere gjennom året.

Han reagerer på at den sittende regjeringen har endret på mandatet til sjømatutvalget, som nylig ga sin innstilling til Nærings- og fiskeridepartementet.

­– Det blir blitt for mye fokus på fiskeflåtens rammebetingelser, mens man på Melbu er mer opptatt av fiskeindustrien, som burde fått større fokus fra myndighetene.

– Vesterålen var tidligere trålerregion nummer én, trolig med til sammen 20 trålere. Dette var trygge arbeidsplasser som ble flyttet ut sammen med eierskapet. Det er derfor viktig at kravet om at ressursene skal eies i landsdelen blir stående og at det på nytt blir lokalt eierskap til trålerflåten.

Forrige artikkelMelbu: Ap er på politisk fiskeritokt i nord
Neste artikkelSjefen: – Ny teknologi vil gi flere arbeidsplasser