Spørsmålet om opphavsrett kan allerede ha begravet kommunens ønske om å overføre kunsten fra Rødskolen til den nye skolen som er under oppføring på Melbu.

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte denne saken, og det er enka Anne Grete Hval Peterssen som rettighetshaver etter avdøde Harald Petersen som nå kan sette stopper for kunstprosjektet i det nye skolebygget på Melbu.

Hadsel kommune har allerede vedtatt riving av den gamle Rødskolen, hvor det skal bli et sikkert trafikkområde for den nye skolen – noe som ikke finnes ved skolen i dag.

Enken sendte tidlig i sommer et brev til Hadsel kommune. Brevet er datert fra enka i mai og journalført i kommunen nå i august. Hvorfor brevet har blitt liggende hos enka i to-tre måender før det ble sendt, er ukjent.

I brevet skriver enka at hun er sikker på at mannen, Melbu-kunstneren Harald Petersen som malte kunsten i Rødskolen, ville ha reagert sterkt på forslaget om overføring av kunsten til den nye skolen dersom han hadde vært i live i dag.

Enka innrømmer imidlertid at hun ikke kan hindre kommunen i å rive Rødskolen, hvor kunsten fortsatt kan sees i den gamle aulaen.

Etter det 8445melbu.no har fått vite, skal enkas brev være sendt til kommunen etter at kommunen i begynnelsen av august gjennom et eget brev ba om opphavsmessig tillatelse til å videreformidle kunsten i den nye skolen.

 

 

 

Forrige artikkelEr dette åpningen til Hadselfjordtunellen?
Neste artikkelSivilombudsmannen ber om dokumenter