Bushro Jama har gått under jorden og er nå på rømmen fra norske myndigheter, som vil tvangsutsende henne til Somalia.

På Facebook-siden til støtte for Bushro Jama, takker støttespiller Dina Nilsen for all støtte.

– Tusen takk for all støtte i Bushro si sak! Etter at ho fekk klaga avvist og fekk ny utreisedato, var ho veldig fortvilt. Nokre dagar seinare bestemte familien seg for å reise, utan å etterlate spor. Pengane vil bli ståande på konto i tilfelle ho tar kontakt. Om eit års tid vil vi avgjere om det resterande beløpet kan overførast til flyktningehjelpen eller ein annan relevant organisasjon. Saka er langt frå eineståande. Vi må halde fram å bry og og engasjere oss når verda er urettvis, skriv Dina Nilsen.

Etter at Burhro Jama fikk beskjed fra norske myndigheter om frivillig utreise fra Norge, har situasjonen for henne, hennes mann og de to barna blitt svært vanskelig.

– En ukes frist for utreise er urealistisk. Det er ikke rart at folk blir skremt. Jeg synes myndighetene burde bruke ressursene på en annen måte enn å forfølge ei småbarnsmor som er i ferd med å integrere seg i det norske samfunnet, med to små barn som bare snakker norsk, og med en ektemann i arbeid. Jeg skulle ønske de fikk ei mer verdig behandling, sier Nilsen til Bladet Vesterålen på nett.

– I frykt for tvangsretur til Somalia er Bushro på nytt drevet på flukt etter avgjørelsen fra Utlendingsnemnda, forteller advokat Daniel Ribe-Stokland i entekstmelding til Vol tirsdag.

– Bushro la igjen et brev hvor hun forklarte at familien ikke hadde annen utvei, og at de ikke turte å oppholde seg her i påvente av videre prosess, da tvangsretur kunne skje når som helst, sier han til Vol.

 

 

Forrige artikkelFergestrekningen over Hadselfjorden kan halveres
Neste artikkelEnorm motstand i Lofoten