Bruker to millioner på fiskehotell

– Vi spiser mer torsk enn noensinne. Fiskehotell kan bidra til at vi får fersk fisk hele året. Vi vil nå bruke to millioner kroner til prosjekter som kan heve kompetansen på levendelagring av torsk, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Levendelagring av torsk innebærer at fisk fangstes skånsomt og lagres levende i et merdanlegg inntil den slaktes og selges.

– Ved å strekke sesongen kan vi sørge for en jevn levering av fersk torsk hele året, til høy kvalitet. Dette bidrar til å øke verdiskaping i torskesektoren. Disse pengene vil bidra til at vi kan komme enda lenger på dette området, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker i en pressemelding.

Etterspørselen etter fersk torsk øker. Eksporttallene som Sjømatrådet presenterte 3. juli viser at eksporten av fersk torsk økte med 240 millioner kroner, eller nesten 25 prosent, til en total eksportverdi på 1,4 milliarder kroner i første halvår.

Regjeringen lanserte en strategi for levendelagring av fisk i 2014. I tråd med strategien har regelverket for levendelagring blitt forenklet, og trådte i kraft 1. januar 2015.

Disse midlene bevilges som en del av strategien. De skal gå til å heve kompetansen hos fiskere og fiskemottak på levendelagring av fisk.

Mer fra forfatteren

Relaterte saker

Annonse

Siste nytt

Mystisk funn av død person – Politiet ber om bistand fra Kripos

Politiet har igangsatt etterforskning etter at en død person ble funnet i en bolig i Øksnes søndag formiddag. Omstendighetene på stedet gjør at Kripos...

Elektrifisering: Dette er planen for Fiskebøl

Fiskebøl ferjeleie i Hadsel kommune står foran en stor oppgradering.

Stiller kritiske spørsmål om Fiskebøl til regjeringen

Høyre-politiker Bård Ludvig Thorheim stiller nå kritiske spørsmål til regjeringen.

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra LoVe24.no

Vi vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!