Bruker to millioner på fiskehotell

– Vi spiser mer torsk enn noensinne. Fiskehotell kan bidra til at vi får fersk fisk hele året. Vi vil nå bruke to millioner kroner til prosjekter som kan heve kompetansen på levendelagring av torsk, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Levendelagring av torsk innebærer at fisk fangstes skånsomt og lagres levende i et merdanlegg inntil den slaktes og selges.

– Ved å strekke sesongen kan vi sørge for en jevn levering av fersk torsk hele året, til høy kvalitet. Dette bidrar til å øke verdiskaping i torskesektoren. Disse pengene vil bidra til at vi kan komme enda lenger på dette området, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker i en pressemelding.

Etterspørselen etter fersk torsk øker. Eksporttallene som Sjømatrådet presenterte 3. juli viser at eksporten av fersk torsk økte med 240 millioner kroner, eller nesten 25 prosent, til en total eksportverdi på 1,4 milliarder kroner i første halvår.

Regjeringen lanserte en strategi for levendelagring av fisk i 2014. I tråd med strategien har regelverket for levendelagring blitt forenklet, og trådte i kraft 1. januar 2015.

Disse midlene bevilges som en del av strategien. De skal gå til å heve kompetansen hos fiskere og fiskemottak på levendelagring av fisk.

Mer fra forfatteren

Relaterte saker

Annonse

Siste nytt

Sortlands tvil om sammenslåing

Når Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg (H) nå inviterer Vågan til samtaler om kommunesammenslåing, er det påfallende at Sortlands ordfører Grete Ellingsen (H) holder seg unna...

Gigantisk Nordlaks-anlegg setter kursen mot Raftsundet

Det toppmoderne oppdrettsanlegget «Hydra» er ferdigstilt i Tyrkia, og i oktober starter den spektakulære reisen til Sørvika ved Raftsundet. Med høy innovasjonsgrad og fokus...

Ministeren på Fiskebøl: – Må gjøre grundig jobb før avgjørelse

Hadsel kommune venter fortsatt på svar etter å ha investert 30 millioner kroner i forberedelser til oljevernsenteret.

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra LoVe24.no

Vi vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!